Tips & Trics

Tips voor de perfecte verzorging van de mannenhuid.

De huid van de man heeft speciale verzorging nodig. Over het algemeen is de mannenhuid gevoelig en grover van structuur. Door het scheren heeft de huid veel te lijden, ongeacht of men nu nat of droog scheert.  

Het verblijf in ruimten met airconditioning, zoals auto en kantoor, droogt de huid uit door de extreem lage luchtvochtigheidsgraad. Extra aandacht voor de huid is dan ook geen overbodige luxe, waarbij het van groot belang is dat daarbij producten gebruikt worden die speciaal voor de mannenhuid zijn ontwikkeld.

 

Scheren zonder schrammen

Om te voorkomen dat scheren gepaard gaat met de nodige „schrammen en wondjes“, zijn er een paar eenvoudige trucs, die van het scheren een ‚kuur’ maken in plaats van een ‚plicht’.  Belangrijk: de voorbereiding. De milde reinigingsgel met ronddraaiende bewegingen aanbrengen op uw gezicht en daarna royaal afspoelen met water. Dat zorgt er al bij de reiniging voor dat de baardharen zacht worden en dat de huid optimaal is voorbereid op het scheren.

Of u nu liever nat of droog scheert – daar bent u vrij in. De optimale volgorde is: wangen, hals, bovenlip en kin. Let op! Altijd scheren in de richting van de haargroei; ze spaart u de huid en voorkomt u ingegroeide baardharen. Tot slot heeft uw huid weldadige verzorging nodig. Een lichte crème verbetert de celvernieuwing en voorziet de huid intensief van vocht. Ideaal dus om haar te kalmeren en mooi zacht te maken. U zult het merken – en uw vrouw zal er blij mee zijn. 

Wilt u nog meer doen voor uw huid? Geef het dan een fris gevoel met de producten als een verstevigende ooggel of een glad makende anti-aging crème.

 

Niet alleen schoon – maar door en door schoon!

Omdat de mannenhuid meer talg produceert, is ze vetter en neigt ze meer naar onzuiverheden. Daarom is de dagelijkse reiniging buitengewoon belangrijk en mag dit niet worden overgeslagen. Onze tip: het gezicht ‘s morgens voor het scheren – dat maakt de baardharen zacht en bereidt de huid voor op de scheerbeurt – en ‘s avonds reinigen. 

De reiniging

Eerst het gezicht vochtig maken. Een hoeveelheid ter grootte van een hazelnoot van het product,  met water opschuimen en over het gezicht verdelen. De oogzone vrijlaten. Daarna met lauwwarm water afspoelen en afdrogen. 


Het resultaat: de huid is perfect gereinigd en kan de verzorgende producten, zoals bijvoorbeeld een lichte fluid voor dag en nacht of de glad makende dag- en nachtcrème perfect absorberen. 


En dat maakt de gezichtshuid nog mooier: Gebruik op 2-3 avonden per week een gezichtsborsteltje bij de reiniging en masseer het reinigingsproduct hiermee in de huid. Dit werkt als een peeling, verwijdert alle afgestorven huidcellen en geeft het gezicht een frisse uitstraling.

Beautytips

Lees hier onze beautytips!

Even voorstellen