• IPL
  • Couperose behandeling met IPL

Couperose behandeling met IPL

Als je last hebt van couperose, kan je daar behoorlijk onzeker van worden. Het verwijderen van couperose is niet eenvoudig. Crèmes tegen couperose werken niet. Een effectieve couperose behandeling is het laten laseren van de couperose met IPL (Intense Pulsed Light). Daarvoor kan je terecht bij Martine Hulscher skincare.

Wat is couperose
Couperose is een ongevaarlijke, maar hinderlijke huidziekte, die ervoor zorgt dat je er voortdurend uitziet alsof je bloost. Ook kunnen er ontelbare kleine adertjes te zien zijn. De aandoening ontstaat door een toename van de kleine haarvaatjes in het gezicht, vooral op de wangen, de neus en het voorhoofd. Bij iemand die geen couperose heeft, zetten deze haarvaatjes alleen uit wanneer de persoon bloost, het erg warm heeft of erg emotioneel is. Bij couperose zijn de haarvaatjes continu uitgezet, zodat de huid continu roodverkleurd is. Helaas is de aandoening niet te genezen, maar dat wil niet zeggen dat er niets aan te doen is.

Behandelen van couperose met IPL
Een van de manieren om couperose te behandelen, is door middel van IPL. Bij IPL wordt er gewerkt met licht, wat invloed heeft op de hemoglobine in de bloedvaatjes. Hemoglobine is de stof die ons bloed z’n herkenbare rode kleur geeft. Door de behandeling met IPL wordt de inhoud van de bloedvaatjes verwarmd, zodat deze uiteindelijk tot stolling komt. Dit gebeurt niet van de ene op de andere dag: pas na een week of drie na begin van de behandeling kan je de resultaten waarnemen.

De meeste mensen hebben 2 tot 4 behandelingen nodig om tot een goed eindresultaat te komen, waarbij het aantal benodigde behandelingen afhangt van diverse factoren, zoals de huidskleur en de dikte van de haarvaatjes.

U komt niet voor deze behandeling in aanmerking als u:

  • Zwanger bent
  • Borstvoeding geeft
  • Het medicijn Roaccutane gebruikt (bij acne en rosacea)
  • Tetracyclines (bepaalde antibiotica) gebruikt. U kunt dan overgevoelig zijn voor licht.
  • Een huid met veel pigment heeft (donkere huidskleur)

De IPL-behandeling werkt het beste op een lichte huid.

Aantal behandelingen
Over het algemeen zijn drie tot vier behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Tussen de behandelingen zit steeds tussen de drie en zes weken.

Resultaat van de behandeling
Als u zowel met de laser als met de IPL wordt behandeld zullen niet alle vaatjes geheel verwijderd worden, maar een afname van 70% is te verwachten. Het resultaat van de behandeling van de roodheid in het gelaat is lastiger en is niet geheel te voorspellen. De roodheid zal afnemen door de behandelingen met IPL. Het ontstaan van nieuwe haarvaatjes in de toekomst kan door deze behandeling niet worden voorkomen.

Risico’s
Bijwerkingen van deze behandeling zijn uiterst zeldzaam. Hoewel u uiteraard behandeld wordt door kundige specialisten, is er bij elke behandeling een zeer geringe kans op een complicatie. Deze risico’s worden met u besproken tijdens het intakegesprek.
Voor alle IPL-behandelingen geldt dat tijdens de behandeling een kleine kans bestaat dat er teveel warmte in de huid ontstaat. Daardoor kunnen brandwondjes ontstaan die voor tijdelijk kleurverschil in de huid zorgen. Het pigment kan eerst wat donkerder kleuren om daarna juist wat lichter te worden dan de normale huidskleur. Het pigmentverschil kan enkele weken tot maanden aanhouden. In de meeste gevallen zal dit volledig herstellen.
Vergoeding

Voorbeelden resultaten couperose behandeling met IPL

 

 

Beautytips

Lees hier onze beautytips!

Even voorstellen