• IPL
  • Pigmentvlekken behandeling met IPL

Pigmentvlekken behandeling met IPL

Pigmentvlekken behandeling met IPL

Pigmentvlekken als gevolg van veroudering, zonnebeschadiging of acne kunnen worden behandeld met IPL. Moedervlekken worden alleen met akkoord van uw huisarts behandeld. Hormonale pigmentverstoringen zoals een zwangerschapsmasker worden in een consult nader bekeken en beoordeeld of deze voor behandeling in aanmerking komen.

IPL is een uiterst intelligente technologie die revolutionaire mogelijkheden biedt bij het verwijderen van de zogenaamde ouderdomsvlekjes en zonnevlekjes, pigmentvlekken, die feitelijk het gevolg zijn van een overmaat aan zon. Het zijn egale bruin gepigmenteerde, scherp begrensde ovale of grillig begrensde vlakke plekjes van enkele millimeters tot enkele centimeters groot. Ook sproeten, zwangerschapsmasker en levervlekken kunnen na gevolg van zongebruik nadrukkelijker zichtbaar zijn.

U komt niet voor deze behandeling in aanmerking als u:

  • Zwanger bent
  • Borstvoeding geeft
  • Het medicijn Roaccutane gebruikt (bij acne en rosacea)
  • Tetracyclines (bepaalde antibiotica) gebruikt. U kunt dan overgevoelig zijn voor licht.
  • Een huid met veel pigment heeft (donkere huidskleur)

De IPL-behandeling werkt het beste op een lichte huid.

Aantal behandelingen

Voor IPL pigmentvlekken verwijderen is tot op heden gebleken maximaal 5 behandelingen nodig te hebben. Tussen iedere behandeling zit een pauze van ongeveer drie weken. Het aantal behandelingen voor pigmentvlekken verwijderen is afhankelijk van de huidconditie van de klant.

Resultaat van de behandeling

De IPL zorgt ervoor dat de pigmentvlekken in de huid worden losgemaakt. Uw huid duwt de pigmentkorrels naar de oppervlakte waardoor pigmentvlekken verdwijnen

Voorbeelden:

 

Beautytips

Lees hier onze beautytips!

Even voorstellen