• IPL
 • Ontharen met IPL Epilise

Ontharen met IPL Epilise

Ontharen met IPL Epilise

Nooit meer scheren of epileren, geen ingegroeide haren, geen geknoei met hars en geen tijdrovende afspraak voor het gevoelige elektrisch ontharen.

Met de IPL (Intens Pulsed Light) kunnen wij deze droom waar maken. U kunt na de behandeling direct weer aan de slag. Geschikt voor de behandeling van het gezicht, rug, oksels, bikinilijn, benen enz.

Hoe werkt het Epilise systeem?
De ontharingsmethode IPL (intense pulsed light) is gebaseerd op opname van het licht door het pigment van het haar. Door deze opname wordt het licht omgezet in warmte die vervolgens afgegeven wordt aan de haarfollikel (de oorsprong van waaruit de haar groeit). We gebruiken het haar als een geleider (vergelijk het met een kacheltje) om zijn warmte af te geven aan de haarfollikel. De anagene fase is één van de drie groei fases waarin een haar kan verkeren gedurende de periode van 6-8 weken. Alleen in de anagene fase zit het haar tot onder in de haarfollikel en kan dus de warmte optimaal afgegeven worden aan de follikel. Deze wordt dan door de warmte vernietigd, er zal geen nieuwe haar meer kunnen groeien. Aangezien haargroei een cyclisch proces is zijn er dus meerdere behandelingen nodig om alle haren in de anagene fase te kunnen behandelen.

Hoe vaak moet er behandeld worden?
Hoeveel behandelingen nodig zijn voor een optimaal resultaat verschilt van persoon tot persoon. Vrouwen kunnen minder behandelingen nodig hebben dan mannen omdat bij vrouwen de haren minder diep liggen en korter zijn. Daarnaast is het vooraf verwachte doel van groot belang. Een juist en realistisch verwachtingspatroon verhoogt de kans op een positief resultaat! In een gratis intakegesprek zullen we daarover informeren.

Hoe lang moet de periode tussen de behandelingen zijn?
Voor een volgende behandeling is het van belang dat er weer voldoende haren in de anagene fase zijn. Dit is dus afhankelijk van de duur van de haargroeicyclus, die verschilt per lichaamsregio en per persoon. Als u een aantal behandelingen heeft gehad, kan het zijn dat de tussenliggende periodes langer worden.

Wat voor resultaat kan u verwachten?
Definitieve of permanente ontharing zijn voor u misleidende termen. U verwacht daarbij dat alle haren voor altijd weg zijn. Dit kan echter nooit beloofd worden. Er wordt liever gesproken over haarreductie. Ieder mens heeft haarzakjes die (nog) niet actief zijn, maar onder invloed van bijv. medicijnen of hormoonveranderingen kunnen gaan groeien. Echter de haarzakjes die vernietigd zijn met IPL zullen nooit meer groeien. Zoals bij elke medische behandeling bestaat er een groep “non-responders”. Deze groep ligt ongeveer op de 5%.

Hoe gevoelig is de behandeling?
Het gevoel tijdens de behandeling is te vergelijken met een elastiekje dat tegen de huid schiet. Let wel, de mate van de gevoeligheid varieert van persoon tot persoon en de te behandelen zone.

Kunnen alle haren behandeld worden?
In principe kunnen alle haren (mits voldoende pigment) behandeld worden. Haren zonder of met te weinig pigment, zoals grijze en blonde haren, kunnen niet behandeld worden. Rode haren worden nader bekeken in een intake gesprek. Wat mag ik niet doen voor en na een behandeling?
Vóór en ná elke behandeling mag u, gedurende een periode van minstens 4 weken niet harsen, epileren, gebruik maken van ontharingscrèmes, zonnebaden en geen gebruik maken van solaria, zonnebanken, snelbruiners en zelfbruinende producten.

Het intakegesprek
Eén van de belangrijkste onderdelen van de totale behandeling is het intake gesprek. Tijdens dit gesprek bepaalt u of u wel of niet behandeld wil gaan worden. Tevens bepaalt ons instituut tijdens dit gesprek of behandeling mogelijk is en of uw verwachtingspatroon reëel is. Een juist en realistisch verwachtingspatroon verhoogt de kans op een positief resultaat!

Het intakegesprek is gratis. De behandeling wordt uitvoerig met u besproken, tevens zal er een proefflits plaats vinden. U krijgt uitleg over wat er wel en niet is toegestaan tijdens de kuur en u wordt gevraagd een cliëntenverklaring te ondertekenen. Alle behandelingen bij Martine Hulscher skincare gebeuren geheel op eigen risico.
Het beste is dat u ongeschoren komt. Dan is er een betere indruk van de hoeveelheid, het gebied en het soort haar.

IPL is niet mogelijk bij:

 • Epilepsie
 • Huidkankerhuid- en aderontsteking
 • Open wonden
 • Pacemaker
 • Parkinson
 • Diabetes
 • Hemofilie
 • Zwangeren
 • Als u anticoagulanten (bloedstollingremmende middelen) gebruikt
 • Als uw huid neiging heeft tot het vormen van hypertrofe littekens
 • Als u medicatie gebruikt waarbij wordt gewaarschuwd voor lichtovergevoeligheid
 • Verschillende lichtdermatosen
 • Tatoeages en permanent make-up
 • Implantaten (bij het te behandelen gebied)
 • Als u kanker heeft (of heeft gehad hebben) of chemotherapie ondergaat of enige vorm van klinische bestraling.
 • Als u de volgende medicijnen gebruikt: Rangutain / Roacutane (pil om Acné te behandelen, b.v. de Dianepil) gebruiken. Pas als u de medicijnen minstens 6 - maanden niet heeft gebruikt mag u de behandeling volgen.
 • Als u antibiotica gebruikt voor langere tijd (niet in geval van griep/verkoudheid)
 • Als u een bloedtest moet ondergaan voor controle van de leverfunctie.
 • Als u 3 weken voor de behandeling bent blootgesteld aan de zon, solaria of zonnebank.
 • Als uw huid is verbrand of uitgedroogd door de zon, solaria of zonnebank.

Beautytips

Lees hier onze beautytips!

Even voorstellen