Voorkom rimpels

rimpelsVoorkom rimpels.

Simpele tips om rimpels te voorkomen en verminderen. Kan je rimpels verminderen en nieuwe rimpelvorming voorkomen? 
We geven je hierna een aantal tips, de does en don'ts om rimpelvorming te voorkomen en verminderen.

1: Bescherm je huid tegen de zon

90% van je rimpels worden veroorzaakt door UV-straling. Kijk maar eens naar het verschil tussen je huid onder je arm en de huid bovenop. De huid onder je arm is veel zachter, gewoon omdat het minder in contact komt met de zon. Bescherm jezelf door een hoed of pet te dragen. Gebruik altijd zonnebrandcrème, ook wanneer de zon niet schijnt! UVA-straling is de belangrijkste boosdoener bij rimpels en dat gaat vrolijk door de wolken of je parasol heen.

NB: Dit is de belangrijkste tip tegen rimpels en hier kun je niet jong genoeg mee beginnen!

2: Slaap op je rug

Goed en lekker diep slapen is heerlijk en natuurlijk goed voor je huid, maar als je op je zij of buik ligt, is je gezicht tegen het kussen aangedrukt en dat kan weer tot rimpels leiden, zowel op je gezicht als tussen je borsten. Het is even wennen natuurlijk, maar je moet gewoon even doorzsetten. De oude Egyptenaren sliepen vaak op hun rug om dromen te stimuleren, dus dat is ook mooi meegenomen!

3: Eet je rimpels weg

Antixodidanten helpen je lichaam te beschermen tegen vrije radicalen. Wanneer UV stralen je huid binnendringen, creëren ze vrije radicalen, die schade aanrichten aan gezonde cellen, en op termijn dus rimpels veroorzaken. Veel antirimpelcrèmes bevatten daarom antioxidanten. Maar je kunt hun krachtige werking ook van binnenuit inzetten. Eet veel groente en fruit, drink veel groene thee en/of rooibos en eet regelmatig superfoods zoals pure chocolade.

4: Gebruik gezonde vetten

Omega 3-vetzuren zijn gezonde vette en hebben veel gezondheidsvoordelen. Ze zitten voornamelijk in lijnzaadolie, chiazaad, walnoten en algen, en dankzij de algen ook in vis, want vissen eten algen. Gezonde vetten zoals omega 3-vetzuren dragen bij aan een gezonde en gehydrateerde huid waarbij rimpels minder diep lijken.

5: Raak je huid zo min mogelijk aan

Door je huid zo min mogelijk aan te raken voorkom je niet alleen de verspreiding van bacteriën en dus puistjes, maar beschadig je ook je huidcellen niet. Gebruik om je huid te reinigen goede reinigingsproducten zoals die van Maria Galland. Want hoe meer huidbeschadiging, hoe meer rimpels.

6: Exfolieer je huid

Een harde scrub beschadigt je huid dus. Gebruik liever een mild exfoliërend of de milde scrub MG 41 verwijderen dode huidcellen. Het gebruik van maskers en serums voeden de huid en stimuleren ze de aanmaak van collageen, met als gevolg minder rimpels.

7: Droog je huid niet uit

Was je huid niet met agressieve gezichtscleansers, deze ontdoen je huid van zijn natuurlijke oliën, waardoor je huid gevoeliger wordt en makkelijker beschadigd raakt. Gebruik zachte gezichtslotions die passen bij je huidtype en de juiste producten om make-up te verwijderen. Als je huid goed bevochtigd is, zullen bestaande rimpels en fijne lijntjes ook minder opvallen.

8: Gebruik een goede rimpelcreme8: Gebruik een goede rimpelcreme

Een goede gezichtscrème, passensd bij jouw huis, bevochtigt je huid en bevat ingrediënten zoals antioxidanten en vitaminen. Je huid blijft zo soepel en gevoed waardoor er minder snel rimpels ontstaan.


Een de belangrijkste tip: Wees gelukkig. Volgens een onderzoek naar vrouwelijke identieke tweelingen, zien vrouwen die gescheiden zijn er ouder uit dan hun getrouwde of verweduwde tweelingzussen, en zien ook vrouwen die aan de antidepressiva zitten er ouder uit en hebben meer rimpels dan hun tweelingzussen. Volgens de onderzoekers kan een gelukkige relatie en een optimistische, relaxte kijk op het leven je gezicht jong houden.

Beautytips

Lees hier onze beautytips!

Even voorstellen