• Tips
  • Bepaal welk zontype jij bent

benenWelk zonnetype ben jij?

Voor elk zonnetype heeft Maria Galland producten op maat ontwikkeld, die uw huid optimaal beschermen en verzorgen. Stel vast welk zonnetype u bent en ontdek welke producten het beste bij u passen.

 

zonbescherminginformatie

Iedere huid heeft haar eigen zelfbeschermingstijd; dat houdt in dat je een bepaalde tijd in de zon kunt zijn, zonder dat de huid gevaar loopt. De lichtbeschermingsfactor geeft aan met welke factor de zelfbeschermingstijd van de huid verlengd kan worden, als je gebruik maakt van een zonbeschermingsproduct; dat houdt in hoeveel langer je mèt een zonbeschermingsproduct in de zon kunt zitten zonder dat je zonnebrand krijgt.

Bijvoorbeeld:
Zonnetype 1: de zelfbeschermingstijd is 10 min. Zonneproduct met: SPF 30
Het berekenen van het verblijf in de zon =
de zelfbeschermingstijd x lichtbeschermingsfactor van het zonneproduct: 10 min. x 30 = 300 min.
SPFfactorMariaGalland
 

Zonnen, maar dan veilig!

De warme zonnestralen op je huid voelen en heerlijk genieten van het mooie weer. Of je nu meedoet aan het licht- en schaduwspel van de stad of geniet van de volle zon op het strand, je wordt echt blij van de zon.

Maar voorzichtig met die zonnestralen waar we zo naar verlangen en die ons het zomerse, bruine kleurtje geven; ze kunnen ons er ook snel erg oud uit laten zien. Belangrijk is de huid doeltreffend te beschermen tegen UV-stralen, waardoor huidveroudering door licht wordt voorkomen! Want de beste bescherming tegen rimpels is zonbescherming.

U vindt hier de antwoorden op de belangrijkste vragen over dit onderwerp:

Wat is het verschil tussen UVA- en UVB-stralen?

UVA-stralen dringen diep door tot in het bindweefsel en veroorzaken daar chronische lichtschade. Deze zijn verantwoordelijk voor zonneallergieën, schade en huidveroudering op lange termijn. UVB-stralen zorgen voor een bruine kleur, maar ze dringen door tot diep in de epidermis en zijn verantwoordelijk voor zonnebrand en schade aan het DNA.

 

HoeDeZonDeHuisBeschadigd

Wat betekent symbool UVA onder de lichtbeschermingsfactor op de verpakking?

Moderne zonbeschermingsproducten bieden UVA- en UVB-bescherming. Het symbool onder de beschermingsfactor (bijvoorbeeld SPF 25) heeft aan dat de verhouding tussen de bestanddelen uit het UVA-filter en het UVB-filter er perfect en zeer actief in verwerkt zijn; dat geldt voor alle zonbeschermingsproducten van MARIA GALLAND. Alleen dan mag dit symbool op de verpakking worden gezet; dit is wettelijk voorgeschreven

Word ik met een hoge lichtbeschermingsfactor überhaupt wel bruin?

Met een zonbeschermingsproduct verandert de kleur van de huid een beetje langzamer, maar de bruine kleur wordt mooier en is langer houdbaar. Na het zonnebad kunt u uw huid verwennen met een vochtregulerende after-sun-lotion.

Wanneer breng ik het zonbeschermingsproduct het beste aan?

Let erop dat u de zelfbescherming van uw huid niet opgebruikt, voordat u het zonneproduct aanbrengt. Daarmee loopt namelijk de tijd, die u in de zon kunt zijn, terug. U kunt uw huid beter met een zonnecrème insmeren, voordat u in de zon gaat zitten. Het beschermingsproduct royaal aanbrengen en ook de nek, oren, handen en voeten niet overslaan. Geef uw huid bovendien een time-out en vermijd de volle middagzon tussen 11 en 15 uur.

Een kleine tip voor diegenen, die niet zo graag in de zon zijn:
een zelfbruiner of getinte dagcrème zorgen voor een lichte bruining en brengen de huid in vakantiestemming.

Beautytips

Lees hier onze beautytips!

Even voorstellen